zondag 21 mei 2017

Barendrecht II wint KNVB Districtsbeker

De finale werd een onderonsje tussen de Eerste Klassers van Berkel en het tweede elftal van Barendrecht. Spanning vooraf omdat beide kemphanen elkaar ook in de competitie tegenkwamen. Echter Barendrecht was op Sportpark Zegersloot de ploeg die de regie volledig in handen had en verdiend met 3-0 won. De KNVB bokaal voor de meiden van Barendrecht.

De dreiging van Berkel met een aantal fraaie kopballen van Melanie den Dulk maar het creatieve veldspel van de rood-witte ploeg voerde de boventoon. Die speelsters trokken de wedstrijd volledig naar zich toe. Nadine Kooij de spelverdeelster waaruit steevast dreiging kwam. Sluitpost Dorith Meurink hield Berkel nog in de wedstrijd. Maar in de 40e minuut sloeg Barendrecht via een mooi doelpunt van Shany Flaneur toe. Een verdiende voorsprong in deze bekerfinale.

Na de pauze wilden de voorwaartsen van Berkel niets liever dan de gelijkmaker scoren. Wel een prima mogelijkheden voor Celine Schot en Bianca Troost maar het leer trof geen doel. Berkel liep zich vast op de stug verdedigende meiden van Barendrecht die de regie weer strak in handen kreeg. En bovendien het spelletje voetbal met inzet en gedrevenheid uitvoerden. De wil om juist deze finale te winnen en met de bokaal huiswaarts te keren volledig aanwezig.

In de 69e minuut werd de daad bij het woord gevoegd. Nadine Kooij maakte aan alle onzekerheid een einde en scoorde voor Barendrecht de tweede treffer. De finale was gespeeld en de beker binnen. Berkel probeerde het nog wel. Echter de ruimte aan de andere kant. Rachelle Ardon in de 81e minuut op snelheid er van door.
Die bepaalde de eindstand in de finale op 3-0 via een schitterend lobje.

De KNVB-districtsbeker in West II voor de vrouwen van Barendrecht. Een dik verdiende overwinning met creatief voetbal die Berkel niet in het spel liet komen.