zondag 5 maart 2017

De voorspelende blik van Thomas

Pupil van de Week bij de wedstrijd tussen Woubrugge en Wassenaar was Thomas. Een talentvolle spits uit de jeugd van de groen-witte club die wel een heel bijzondere gave heeft. In feite twee want naast scoren wist Thomas met zijn mooie donkerbruine kijkers wel ff mooi de juiste uitslag te voorspellen. Na afloop in de bestuurskamer werd Thomas gevraagd om de lotto cijfers kenbaar te maken en ook komende week opnieuw aanwezig te zijn.


De 10-jarige spits scoorde met een sublieme actie. ‘Eerst werd nep geschoten en met een overstapje werd de keeper van Wassenaar op het verkeerde been gezet‘, aldus Pupil van de Week Thomas.
Er is nu al belangstelling voor deze jonge talentvolle voetballer. Met name coach Koos Disseldorp van Woubrugge ziet een toekomst in de groen-witte Woubrugse brigade wel zitten. Maar ook Wassenaar coach Herman Kooijenga was onder de indruk. Met name het omspelen van de doelman was pure klasse.



Nou .... dat is nog eens wat. Want de spits scoorde in de ochtend ook al een mooie treffer met zijn eigen team. Thomas weet als geen ander wat hij wil en dat is niet mis. Ondersteund door vader Wilco en moeder Natasja en broertje Daniël wil Thomas niets liever dan een echte profvoetballer worden. Zijn allergrootste voorbeeld is Neymar van FC Barcelona. Tja, de bewegingen van Thomas zijn herkenbaar maar er is nog een lange weg te gaan. Maar veel dichter bij huis is hij een echte fan van de mannen van Woubrugge. Dat zijn de kanjers waar je op kunt bouwen! Zo dat is een prima binnenkomer voor de scholier uit groep zeven van basisschool De Kinderkring.


En daar heeft Thomas alles onder controle. De leukste lessen zijn geschiedenis en dan met name de vroege en hoge middeleeuwen. Tja want zo noemen wij die tijd. Edelen, jonkvrouwen en ridders uit die periode heeft zijn belangstelling omdat het allemaal zo spannend was. Om natuurlijk op te komen voor de bevolking als een echte Robin Hood.


Zijn bruine ogen vertelde boeiend het verhaal en ook de uitslag werd vakkundig als een echte coach toch ff vet cool uitgelegd. ‘Eerst op gelijke hoogte om dan toe te slaan en met 3-1 winnen’.  En het gebeurde heel doodgewoon in de wedstrijd. Klasse nietwaar......

Zijn hobby’s zijn lekker ravotten en buitenspelen en natuurlijk, hoe kan het ook anders, voetballen. Pizza en spaghetti lust Thomas als geen ander maar is zich ervan bewust dat groene groente kracht geeft. En die kracht is weer nodig om zijn doel te gaan bereiken.


Het verhaal compleet van deze grote kanjer. Thomas had een heel gezellige middag en kreeg alle versierselen die bij deze prestigieuze titel horen. Een bal met alle handtekeningen van de spelers van zijn club Woubrugge en een fraaie oorkonde als dank voor zijn aanwezigheid. Samen met voorzitter Hans Boer, aanvoerder Chris Verhoef, coach Koos Disseldorp en scheidsrechter Björn van den Eijnden legde papa en mama de festiviteiten vast. Om later van te genieten als een echte ridder te paard.

Meer beelden van de Pupil Thomas ziet u hier.

1 opmerking: