zaterdag 21 mei 2016

Smerdiek wint KNVB beker

Smerdiek heeft de KNVB districtsbeker gewonnen. In Vlijmen werd Beerse Boys in een spannende finale met 5-2 verslagen. De stand bij rust was 2-1 voor Smerdiek. Doelpuntenmaaksters twee maal Anne Hage en de gelijkmaker werd gescoord door aanvoerster Jeske Kaal.

In de tweede helft een rode kaart voor Smerdiek speelster Tilly Verduin maar daar profiteerde Beerse Boys niet van. Met flair en overtuiging stelden de meiden uit Zeeland orde op zaken. Doelpunten van Griffith Vaissaire uit een strafschop en opnieuw Anne Hage. De meiden uit Middelbeers kwamen via Esmee Willems op 4-2 en Joelle Ots scoorde de vijfde treffer voor Smerdiek.

Het feest kon een aanvang nemen en de champagne vloeide rijkelijk. Zowel de meiden, technische en medische staf van de twee strijdende finalisten kregen medailles omgehangen en de bekers werden uitgereikt aan de aanvoersters van de teams.
Coach Martin Vaissaire van Smerdiek werd door de meiden op handen gedragen en natuurlijk extra aandacht voor Anne Hage die drie doelpunten voor haar rekening nam.