zondag 15 november 2015

Pupil Elsbeth vermaakt zich uitstekend

Nou zeg, wat een vrolijk babbelende jongedame was die Pupil van de Week bij Berkel tegen Sleeuwijk. Elsbeth haar naam en wel een jongedame om nooit meer te vergeten. Met haar negen jaar al vol overtuiging vertellen wat ze later wil gaan worden. Natuurlijk een echte professionele voetbalster. Het allerliefst bij Feyenoord maar daar doen ze nu nog niets met vrouwenvoetbal. Natuurlijk wel als het bestuur weet dat Elsbeth daar heel vet cool komt spelen.
Hoop doet leven en de weg naar de top nog lang maar dat weet de swingende jonge meid als geen ander.


De transfer van het Rotterdamse VOC naar Berkel is net afgerond en Elsbeth speelt nu met veel plezier als spits in de ME. Is al een echte goaltjesdief. Drie ingestudeerde schijnbewegingen volledig onder controle en daarmee zet ze iedereen op het verkeerde been.
Maar wat zou je anders verwachten van deze spraakmakende tante die voetbal en streetdance als favoriete sport op haar lijstje heeft staan. Is leergierig en gaat heel graag naar school. Zit in groep 6 van de Prinses Máxima School en creativiteit, muziek en gymnastiek de lessen waar ze wel koek van lust.
Als we het dan toch over eten hebben gaat groente als worteltjes en andijvie er wel in. Maar een bespreekbaar punt zijn wel de frieten en snoep. Dat werd wel even serieus doorgenomen dat een echte ster juist veel groene groente moet eten.


Arjan Robben is haar grote voorbeeld en de vrouwen van Berkel haar cluppie. Dat werd op de bank wel duidelijk. Coach Cees Kruys en de jarige teambaas Johan van Aalst waren er stil van. Er was geen woord tussen te krijgen en Kimberley Houwaart, Daphne Godee en Eliza Hoekstra hadden heel gewoon rode oortjes van de spraakmakende Pupil van de Week.


Geheimen werden heel stiekem besproken maar we vertellen het niet door dat alle speelsters op de pannenkoeken van papa Erik af mogen komen. Want die bakt de allerheerlijkste pannenkoeken. En lasagne is de specialiteit van mama Christa. Zo komen we nog eens iets te weten maar of dat alles nog niet voldoende is kwam ook de kwaliteit van de zuurkool van papa’s hand nog even aan de orde.
Dat smaakt echt niet en papa moet zich maar concentreren op de heerlijke lekkernij uit de pannenkoekenkoekenpan. Wijze taal van dochterlief.


Vader Erik, moeder Christa en zusje Odette zagen Elsbeth wel helemaal in haar element. Ze had het reuze naar haar zin en het was ‘heeeel erg gezellig’ vertelde ze naar afloop. Maar de jongedame had haast. Met een gesigneerde bal op naar de vers gebakken frieten en haar dag kon niet meer stuk.

Meer beelden van Elsbeth ziet u hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten