maandag 6 april 2015

Berkel trein op volle snelheid tegen BVCB

De kraker en stadsderby van Lansingerland stond op paaszaterdag vroeg op het programma. Op Sportpark Het Hoge Land ontving cvv Berkel de buurvrouwen van Sportvereniging BVCB uit Bergschenhoek die aan de andere kant van de grote spoorlijn hun onderkomen hebben.
De ploeg van coach Wim Dullemond heeft zich prima genesteld in de top van de ranglijst. Dat zorgde wel voor extra nervositeit bij coach Ronald Lamens. Die had dan wel de technische en tactische zaken strak en mondig duidelijk gemaakt maar of het zo vroeg al helder doorkwam was nog steeds de vraag. Want het kan verkeren in zo’n belangrijke plaatselijke derby waarin iedereen elkaar kent.

Berkel tegen BVCB

Het was voorzichtig aftastten met mogelijkheden voor thuisploeg Berkel. Zwarte panter Michelle Kamper uit Bergschenhoek bood echter tot twee maal toe redding op inzetten van Tara en Demi de Boe.
In de vijfde minuut moest de doelvrouw van BVCB toch capituleren. De kleine Jaimy Treurniet schoot een hoekschop direct hoog in de touwen. Een werkelijk schitterende actie die bekroond werd met een schoonheid van een doelpunt.

Jaimy Treurniet scoort direct uit een hoekschop

Een vroege voorsprong voor Berkel maar de meiden uit Bergschenhoek van Saskia Dekkers en Wim Dullemond waren totaal niet onder de indruk. Die zochten de aanval weer op. Maureen Stel, Larissa de Vlaming en Emma van den Berg waren er wel degelijk vlak bij maar ook bij Berkel een kanjer in het doel. Dorith Meurink moest een aantal keren gestrekt redding bieden.

Berkel - BVCB

De verdediging van Berkel met Nikki Spee, Lisanne van Veen, Lieke Siderius, Maike van der Heijden en Daniëlle Wooning hield stand.
Na een kwartier spelen kwam Berkel op een 2-0 voorsprong. Rhodé Schotte ging op rechts uitstekend door op een pass van Beau van Wijk en scoorde beheerst.

Rhodé Schotte van Berkel die voor de 2-0 gaat.

Ook nu was de ban niet gebroken want BVCB counterde prima. Denise van den Bulk kreeg de ultieme mogelijkheid de aansluitingstreffer te scoren maar Dorith Meurink redde uitstekend.
In de 21e minuut brak Berkel weer uit met de razendsnelle Tara de Boe op rechts. Die passte het leer perfect in de voeten van de inkomende Jaimy Treurniet die vervolgens de bal perfect in de touwen schoot.

De altijd vrolijke Jaimy Treurniet van Berkel gaat haar tweede van de middag scoren.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd met open voetbal en kansen voor beide kemphanen. Ook Chardee de Stigter kreeg een fraaie mogelijkheid na een pass van Larissa de Vlaming. Berkel was gewaarschuwd en stelde orde op zaken. Zette duidelijk in een hoger tempo meer druk en kreeg de betere kansen. Rhodé Schotte en later Demi de Boe maar de zwarte panter Michelle Kamper pareerde alle inzetten op uitstekende wijze.

Rhodé Schotte van Berkel op weg naar haar tweede doelpunt van de middag tegen BVCB

Na de warme chocolademelk maakte Berkel aan alle onzekerheid een einde. Op aangeven van Demi de Boe scoorde in de 50e minuut Rhodé Schotte op vakkundige wijze.

Zes minuten later was het Tara de Boe die voor de 5-0 voorsprong zorgde. In de 58e minuut een wervelende actie op links van Demi de Boe die meters mocht maken en op prachtige wijze de 6-0 scoorde voor de ploeg van Ronald Lamens.

Demi de Boe van Berkel wervelend op snelheid naar de target

De koektrommel was nog steeds niet leeg en het talrijke publiek kreeg waar voor hun geld. De formatie uit Bergschenhoek zocht heel brutaal de aanval op en Maureen Stel werd door Lieke Siderius tegen de kunstsprieten gewerkt. De uitstekend fluitende Karel Neelis wees naar de stip.
De toegekende strafschop werd keurig ingeschoten door Josephine den Hoed en 6-1 op het scorebord.

Josephine den Hoed van BVCB gaat vanaf elf meter scoren

In de 75e en 77e minuut een echte praktijkles voetballen van juf Demi de Boe. Die liet op geen misverstane manier zien wat coach Ronald Lamens 90 minuten daarvoor had verteld. Voetbal met ritmische bewegingen op snelheid en technische balcontrole vanuit de tenen maar bovenal doelgericht. Nu dat deed Demi de Boe met verve en heeft dinsdag op school aan de andere kant van de grote spoorlijn heel wat uit te leggen aan haar fanclub.

Demi de Boe van Berkel op weg naar haar hattrick

Feit was wel dat Demi de Boe twee schitterende acties liet zien die ze keurig verzilverde.
Nadat Anna Gerritsma en Angelique Geysendorpher er heel dichtbij waren testte Tara de Boe met kletterend geluid eerst nog even de dwarsligger. Vervolgens schoot Tara de Boe vlak voor tijd de negende treffer voor Berkel in de touwen.

Tara de Boe van Berkel met de negende treffer
Berkel twee raast op volle snelheid voort
De meiden uit Bergschenhoek staan er alweer klaar voor

Een verdiende overwinning was het zeker mede dankzij de open structuur van de buurmeiden van BVCB. Die bleven voetballen voor een beter resultaat en dat maakte de wedstrijd aantrekkelijk.
Demi de Boe scoorde een onvervalste hattrick en maakte er een hele fraaie show van. De Berkel trein raast op volle snelheid voort en dat beloofd wat voor de return die over tien dagen alweer op het programma staat. Jawel nu aan de andere kant van de snelle spoorlijn.