zondag 6 april 2014

De IJzendijke trein dendert voort

Nog slechts één schamel punt heeft het Zeeuwse IJzendijke nodig om de kampioensvlag te hijsen. In Leidschendam werd op Sportpark Kastelenring thuisploeg RKAVV verslagen met 0-3 na een 0-2 ruststand.
Het kampioenschap had zelfs al in Leidschendam gevierd kunnen worden. Maar MZC wilde hieraan in het duel tegen RCL geen medewerking verlenen. De ploeg uit Zierikzee verloor met 2-0 terwijl Brielle gelijk speelde. De plaatselijke Feestkapel De Blaasbalgen mocht dus gewoon thuisblijven.
De wedstrijd was leuk om te zien met een technisch beter combinerende ploeg uit Zeeuws Vlaanderen. Daarnaast waren de meiden van coach Ronny van Poucke fysiek sterker. Een dik verdiende overwinning en de trein dendert gewoon voort. Met nog slechts één puntje te gaan maakt IJzendijke en geheel Zeeuws Vlaanderen zich op voor een heerlijk feest.

RKAVV - IJzendijke

De meiden van coach Salman Khawaja zorgden in de heenwedstrijd er wel voor dat het IJzendijke confronteerde met de tot nu toe enige verliespartij van dit seizoen. Strateeg Ronny van Poucke was dus een gewaarschuwd man voor dit listige RKAVV. Maar vanaf het eerste fluitsignaal van leidsman Krommenhoek was het wel IJzendijke die de wedstrijd naar hun hand zette. Met name Rosanne Lammers, Kelly van Leeuwe, Carmen Fox en Thea de Blaey zorgden voor gevaar in de defensie van de Leidschendamse ploeg.

RKAVV - IJzendijke. Rosanne Lammers van IJzendijke  scoort de 0-1.

In de 24e minuut een vrije trap van Maud Kuijpers waarbij het leer voor de voeten kwam van Rosanne Lammers. Die maakte geen fout en scoorde koelbloedig.
In de 43e minuut werd Thea de Blaey in de zestien tegen het kunstgras gewerkt en terecht werd een strafschop toegekend. En ja wie anders dan aanvoerster Maud Kuijpers mocht vanaf elf meter raak schieten.

Maud Kuijpers van IJzendijke scoort vanaf elf meter de 0-2 in het duel tegen RKAVV.
Thea de Blaaij van IJzendijke nam de 0-3 voor haar rekening.

De wedstrijd was gespeeld en de Zeeuwse meiden van de andere kant behielden het overzicht en de volledige controle over het duel. In de 70e minuut scoorde Thea de Blaey de 0-3. De ploeg van Ronny van Poucke vond het welletjes en bewaarde de energie voor komende zaterdag wanneer Brielle op bezoek komt en er wel minimaal één punt behaald moet worden om feest te gaan vieren. Het is de meiden en technische staf, bestuur en de vele vrijwilligers die bij de club van de andere kant actief zijn van harte gegund.

Nog slechts een paar nachtjes slapen en dan ..........

Voor meer beelden van RKAVV tegen IJzendijke klik dan hier.