woensdag 30 mei 2012

Match-fixing ook in het vrouwenvoetbal?? 

Keiharde bewijzen zijn er niet maar wel ligt hier een taak voor de overheid om onderzoek uit te voeren. Diverse Tweede Kamer fracties zijn het erover eens om justitie recherche te laten doen naar de goksyndicaten.

De Voetbal-International journalisten Iwan van Duren en Tom Knipping komen na afloop van de mannen EK met een boek uit dat hun bevindingen weergeeft. De titel is heel toepasselijk “Voetbal & Maffia, we schieten je kapot”. De twee onderzoeksjournalisten hebben veel speurwerk gedaan en weten als geen ander dat het gokken op uitslagen, gele kaarten, strafschoppen en doelpunten aan de orde is. Volgens de journalisten komt het topvoetbal en lagere afdelingen inclusief vrouwenvoetbal steeds meer in de greep van de georganiseerde misdaad. Het legale gokken startte met internetgokken en de zogenaamde bel-chinezen op de tribunes die informatie aan bookmakers doorbelden. Maar het donkere, ondergrondse circuit is wel degelijk actief en volgens Van Duren moet de onderste steen boven komen. Er zijn diverse aanwijzingen uit de praktijk die duiden op vermeende goksyndicaten, daar is politiek Den Haag inmiddels van overtuigd. Het criminele circuit is wereldwijdomvattend en aanwezig binnen gerenommeerde organisaties.

Ook op de Vrouwenfinale om de KNVB beker tussen ADO Den Haag en VVV Venlo kon worden ingezet. Via internet legaal met overigens een heel aantrekkelijke bonus als de KNVB-beker door VVV Venlo zou zijn behaald.
Daarnaast werd duidelijk dat het gokschandaal zich in Italië verder aan het uitbreiden is. De aanvoerder van Lazio Roma werd gearresteerd en het trainingskamp van de Nationale ploeg van Italië werd door de politie bezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten